Dersin Adı | Turizm ve Otel Yönetimi Almanca Dersi I |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GER 111 | Güz | 2 | 2 | 3 | 4 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | Almanca | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | Ön Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Bu dersin amacı Avrupa Ortak Başvuru Metni Turizm ve Otelcilik okuyan öğrencileri A1.1 seviyesine getirmektir. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencilerine Mesleki Almancayı vermektir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları | |
| Temel Ders | X |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Tanışma. Genel bilgiler ve dönem kuralları. İsimler, uyruk ve isim heceleme | |
2 | Otel konuklarını karşılama ve uğurlama, görevlerini tanımlama | Ünite 0 Ülkeleri S.7’de araştırma |
3 | Sayılar (1-100), resepsiyonda konukları karşılama, otel odalarının mevcutlarını belirleme ve bildirme.Discussion board: Otel konuklarını karşılama | Ünite 0 Oda tipleri |
4 | Konukların kalış süresini sorma, kayıt formunu doldurma, belirli ve belirsiz artikel, olumsuz artikel (yalın hali). Discussion board: | Ünite 1 Farklı kayıt formlarını derse getirme |
5 | Boş otel odası sorma, otel değerlendirme, belirli ve belirsiz artikel (i- hali). Discussion board: Konukların kalış süresini sorma. | Ünite 1 Yalın ve i-hali tablosunu hazırlama |
6 | Bagaj hizmeti sunmak, oda hakkında bilgi vermek, şahıs zamiri (yalın hali) Video Ödevi | Ünite 2 S.31 Kelime çalışması |
7 | Saat ve haftanın günlerini öğrenmek, animasyon programı bilgilerini tanıtma, ayrılabilen fiiller | Ünite 2 Animasyon programı bilgilerini internette araştırma |
8 | Otobüs ve tren tarifesi verme, okuyup anlama, yiyecek ve içecekler öğrenme. | Ünite 2 S.33’deki Alıştırmayı okuma |
9 | Sipariş alma ve oda servisi | Ünite 2 S.37 CD Dinleme |
10 | İ - halinde, ….ebil yardımcı fiil (können) | Ünite 2 Yardımcı fiil (können) çekimini yazma |
11 | Kahvaltı siparişi ve "sevmek" yardımcı fiil (mögen/möchten) | Ünite 2 Kahvaltı menülerini çıkartma |
12 | Perfekt. Discussion board :Sipariş alma ve oda servisi | Ünite 2 Perfekt listesi oluşturma |
13 | Proje Sunum Canlandırmalı otel diyalogları | Sözlü Sınav hazırlık (Blackboard Materyalleri) |
14 | Sözlü Sınav | |
15 | Final Sınavı | |
16 | Final Sınavı |
Ders Kitabı | Menschen im Beruf Tourismus, (Anja Schümann, Cordula Schurig, Brigitte Schaefer, Frauke van der Werff), Hueber Verlag, ISBN: 978-3-19-101424-7, Lektion 0, 1 und 2 |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Arbeitsblätter, PONS, Wörterbuch Türkisch – Deutsch / Deutsch – Türkisch |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 20 |
Laboratuvar / Uygulama | - | - |
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 2 | |
Portfolyo | ||
Ödev | 1 | 10 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | 1 | 20 |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 1 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 30 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 6 | 70 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 1 | 30 |
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 2 | 32 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | 2 | |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 1 | 15 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 2 | 3 | |
Portfolyo | |||
Ödev | 1 | 6 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | - | ||
Proje | 1 | 6 | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 1 | 6 | |
Final Sınavı | 1 | 8 | |
Toplam | 111 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir. | |||||
2 | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır. | |||||
3 | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder. | |||||
4 | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir. | |||||
5 | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar. | |||||
6 | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir. | |||||
7 | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar. | |||||
8 | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular. | |||||
9 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır. | |||||
10 | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar. | |||||
11 | Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular. | |||||
12 | Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular. | |||||
13 | Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest