DERS TANITIM BİLGİLERİ


Dersin Adı
Turizm ve Otel Yönetimi Almanca Dersi I
Kodu
Yarıyıl
Teori
(saat/hafta)
Uygulama/Lab
(saat/hafta)
Yerel Kredi
AKTS
GER 111
Güz
2
2
3
4
Ön-Koşul(lar)
Yok
Dersin Dili
Almanca
Dersin Türü
Zorunlu
Dersin Düzeyi
Ön Lisans
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Dersin Koordinatörü
Öğretim Eleman(lar)ı
Yardımcı(ları) -
Dersin Amacı Bu dersin amacı Avrupa Ortak Başvuru Metni Turizm ve Otelcilik okuyan öğrencileri A1.1 seviyesine getirmektir.
Öğrenme Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Otel konuklarını karşılayabilir ve konukların kalış süresini sorabilir
  • Kayıt formunu doldurabilir
  • Oda tanıtımı yapabilir
  • Saat ve haftanın günlerini ifade edebilir
  • Otobüs ve tren tarifesi programını kavrayabilir
  • Sipariş almak için iletişim kurabilir
Ders Tanımı Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencilerine Mesleki Almancayı vermektir.
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

 



Dersin Kategorisi

Temel Ders
X
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

 

HAFTALIK KONULAR VE İLGİLİ ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Tanışma. Genel bilgiler ve dönem kuralları. İsimler, uyruk ve isim heceleme
2 Otel konuklarını karşılama ve uğurlama, görevlerini tanımlama Ünite 0 Ülkeleri S.7’de araştırma
3 Sayılar (1-100), resepsiyonda konukları karşılama, otel odalarının mevcutlarını belirleme ve bildirme.Discussion board: Otel konuklarını karşılama Ünite 0 Oda tipleri
4 Konukların kalış süresini sorma, kayıt formunu doldurma, belirli ve belirsiz artikel, olumsuz artikel (yalın hali). Discussion board: Ünite 1 Farklı kayıt formlarını derse getirme
5 Boş otel odası sorma, otel değerlendirme, belirli ve belirsiz artikel (i- hali). Discussion board: Konukların kalış süresini sorma. Ünite 1 Yalın ve i-hali tablosunu hazırlama
6 Bagaj hizmeti sunmak, oda hakkında bilgi vermek, şahıs zamiri (yalın hali) Video Ödevi Ünite 2 S.31 Kelime çalışması
7 Saat ve haftanın günlerini öğrenmek, animasyon programı bilgilerini tanıtma, ayrılabilen fiiller Ünite 2 Animasyon programı bilgilerini internette araştırma
8 Otobüs ve tren tarifesi verme, okuyup anlama, yiyecek ve içecekler öğrenme. Ünite 2 S.33’deki Alıştırmayı okuma
9 Sipariş alma ve oda servisi Ünite 2 S.37 CD Dinleme
10 İ - halinde, ….ebil yardımcı fiil (können) Ünite 2 Yardımcı fiil (können) çekimini yazma
11 Kahvaltı siparişi ve "sevmek" yardımcı fiil (mögen/möchten) Ünite 2 Kahvaltı menülerini çıkartma
12 Perfekt. Discussion board :Sipariş alma ve oda servisi Ünite 2 Perfekt listesi oluşturma
13 Proje Sunum Canlandırmalı otel diyalogları Sözlü Sınav hazırlık (Blackboard Materyalleri)
14 Sözlü Sınav
15 Final Sınavı
16 Final Sınavı
Ders Kitabı

Menschen im Beruf Tourismus, (Anja Schümann, Cordula Schurig, Brigitte Schaefer, Frauke van der Werff), Hueber Verlag, ISBN: 978-3-19-101424-7, Lektion 0, 1 und 2

Önerilen Okumalar/Materyaller

Arbeitsblätter, PONS, Wörterbuch Türkisch – Deutsch / Deutsch – Türkisch

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Katkı Payı %
Katılım
1
20
Laboratuvar / Uygulama
-
-
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
2
Portfolyo
Ödev
1
10
Sunum / Jüri Önünde Sunum
Proje
1
20
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınav
1
20
Final Sınavı
1
30
Toplam

Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
6
70
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı
1
30
Toplam

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU

Yarıyıl Aktiviteleri Sayı Süre (Saat) İş Yükü
Teorik Ders Saati
(Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati)
16
2
32
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati
(Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati)
16
2
Sınıf Dışı Ders Çalışması
15
1
15
Arazi Çalışması
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği
2
3
Portfolyo
Ödev
1
6
Sunum / Jüri Önünde Sunum
-
Proje
1
6
Seminer/Çalıştay
Sözlü Sınav
Ara Sınavlar
1
6
Final Sınavı
1
8
    Toplam
111

 

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARININ PROGRAM YETERLİLİKLERİ İLE İLİŞKİSİ

#
Program Yeterlilikleri / Çıktıları
* Katkı Düzeyi
1
2
3
4
5
1

Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir.

2

Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır.

3

Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder.

4

Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir.

5

Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar.

6

Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir.

7

İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar.

8

Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular.

9

Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır.

10

Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar.

11

Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular.

12

Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular.

13

Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir

*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest